4 Mayıs 2009 Pazartesi

Start Mucizesi

Start, geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda Valerenga'yı son dakika golüyle mağlup ederek 2006 yılının intikamını almış oldu. Start, 2005-06 sezonunda son hafta evinde Fredrikstad'a yenilince Valeranga da şampiyonluğu kucaklamış oldu.
Aslında Sarı-Siyahlılar bu sezon lige çok iyi bir başlangıç yaptılar. Tek mağlubiyetlerini Rosenborg'tan aldılar.   -bu çok normal Rosenborg bu sene şampiyonluğun en büyük adaylarından biri- . 
Geçtiğimiz sene bir alt ligte mücadele eden Start, ligi 3. sırada bitirerek 1 senenin ardından tekrar Tippeligaen heyecanı yaşıyor. 
Kadrosuna baktığımızda bir iki tecrübeli ismin dışında genç bir ekip olarak gözümüze çarpıyor.
Cristian Bolanos, takımda ilk sezonu olmasına rağmen, 6 maçta 4 gol atarak takımı sırtlayacağının sinyallerini verdi. Kosta Rika'lı oyuncu bunda 3 yıl önce Chalton'un alt yapısına denenmek için gelmiş fakat çeşitli sorunlar yüzünden takımda kalamamıştı. Odense'den gelen 24 yaşındaki futbolcu takıma katkı yapmak için çok çalışıyor.
Gene ilerdeki isimlerden  Bernt Hulsker de takımın gol silahlarından. 
Kristiansand'ın tek sorunu defans hattının zayıf olması. Bunun en büyük örneğini Valerenga maçında da gördük. Takım golü bulunca baskıyı kaldıramayarak hemen kalesinde aynı şekilde golü görüyor.


Start-Lillestrom 1 2.00

Start'u bu güzel orandan kaçırmayın


Cristian Bolanos

Hiç yorum yok: