11 Mayıs 2009 Pazartesi

Sakaryaspor düşürüldü!

Başlığa bakıp yanlış anlamayın.Sakaryaspor ayak oyunlarıyla, şikeyle, şaibeyle küme düşmedi. Sakaryaspor, ona gönül verdiğini söyleyen insanların beceriksizliği yüzünden küme düştü.

Çok değil, Bank Asya 1.Lig'de geçen sezonu hatırlayalım... Son haftalarda kaybettiği akıl almaz puanlarla ezeli rakibi Kocaelispor'u Süper Lig'e yollamıştı Sakaryaspor... Kaçan bu şampiyonluk sonrasında belediyede olan kulüp hisselerinin kurulacak bir derneğe devredilmesi konuşuldu aylarca. Ve karara bağlandı. Kulübün hisseleri, kurulan derneğe devredildi. Ancak bu süreç çok uzun sürdü. Yeni sezon başlamak üzereydi. Recep Hacıeyüpoğlu yönetimi 'geçici' görevine devam ediyordu. 2008-2009 sezonun kadrosunu bu yönetim kurdu. 1 ay sonra görevi bırakacak olan bir yönetim tüm sezonun kadrosunu kuruyordu. Hem de kimlerle biliyormusunuz? Bir önceki sezon şampiyonluğu resmen hediye eden, 'paramızı alamadık' diye idmana çıkmayan, kulüp başkanının arkasından krampon fırlatan oyuncularla... Yani tamamiyle başarısız olmuş bir kadroyla. Takımın başına Hüseyin Kalpar'ı getiren yönetim, bu durumu da büyük ihtimalle yeni oluşacak yönetim adaylarıyla konuşmamıştı bile.

Bu durumdaki bir takımın başına en profesyonel yöneticileri, en iyi taknik adamı da getirseniz başarılı olamazsınız. Kendi ekibini kuramayan bir yönetici kadrosu ne kadar başarılı olabilir? Öyle de oldu zaten. Takım içinde sorunlar yaşandı, maddi sıkıntılar arttı. Para etsin diye bir sezon önce Manisaspor'a kiralanan taraftarın sevgilisi, Kolombiyalı kaleci Martinez'le birlikte takımın önemli oyuncuları paralarını alamadıkları için kulüpten ayrıldı. halbuki kalesi zaten Bora Körk gibi kaliteli bir isimle korunan Sakaryaspor, sezon başında Martinez'i satıp bu sıkıntıları üzerinden atmayı düşünebilirdi. Ama olmadı, olamadı belki de oldurulmadı... Martinez'le birlikte diğer kaleci Bora, Burak Akdiş, Gökhan Kök, Taner Demirbaş, Hasan Uğur, Orhan Alemdar gibi önemli oyuncular da gitti. "Bu oyuncuları tüm Türkiye'ye afişe ediyoruz" demişti sayın başkan Bülent Yılmaz. Haklıydı da. Futbolculuğun kitabında yarı yolda bırakmak yazmazdı çünkü. Hem başarısız olacaksınız hem de "ya paramı verirsiniz ya da giderim" diyeceksiniz. Yüzsüzlüğün bu kadarı! Siz bu takımın yöneticisi olsanız ne yapabilirsiniz? Bugün Fenerbahçe yönetimi bile başarısız oldukları için futbolcularının paralarını geç ödeyebiliyor. Ama kimse bavulunu toplayıp gitmiyor.

Ligin ilk yarısının sonunda 9 puan toplayan bir Sakaryaspor vardı. İkinci yarıda ise tam 30 puan topladı Yeşil-Siyahlılar... İkili averajla küme düştü takım. 1 puanı bırakın, 1 gol Sakaryaspor'u kümede bırakabilirdi. Ama bu da bir başarı ölçüsü olamazdı. Geçen sezon şampiyonluğu son virajda kaybeden Sakaryaspor, küme düştü! Kısacası hüsranla başlayan sezon, hüsranla bitti. Hacıeyüpoğlu başkanlığındaki eski yönetim Sakaryaspor'u gönülden seven insanlar tarafından kurulmuştu evet... Ama geçen sezonki başarısızlık sonrası şapkayı önlerine koyup istifa etmek yerine, görev yapmayacakları koca bir sezonun kadrosunu kendi kafalarına göre kurdular. Çok yazık oldu, hem de çok...

Sakarya taraftarını bilenler iyi bilir. iyi günde de kötü günde de takımını destekler. Olan aslında onlara oldu. Tatangalar kan ağlıyor şimdi. Hakan Şükürleri, Aykutları, Tuncayları yetiştiren bu köklü kulüp artık 2.ligde...

Fatih Denker

Hiç yorum yok: